Eerste semester NMCT

Een negatieve ervaring tijdens mijn eerste semester ‘NMCT’.

Het begon allemaal bij het maken van een wekelijkse taak tijdens de labo-lessen van de module ‘Prototyping’. De bedoeling tijdens deze lessen was namelijk het maken van oefeningen om die dan op het einde van de les in te dienen.

De les was bijna gedaan en ik was al klaar met de oefeningen dus diende ik de opdracht met volle vertrouwen in op het platform ‘Leho’. Zonder te controleren als ik de juiste versie had ingediend vertrok ik met een goed gevoel naar het station om mijn trein te halen.

Het begon een gewoonte te worden dat ongeveer een kleine week na het indienen van de opdracht de punten online kwamen. Via mijn smartphone kwam ik tot de conclusie dat ik een 0 kreeg voor deze opdracht. Deze cijfers telden slechts voor een paar procent mee van het eindtotaal maar toch voelde ik mij hier niet goed bij.

Ik wou weten wat mijn fouten waren dus opende ik de opmerkingen. De heer ‘Bostyn’ had een reactie met ‘verslag is leeg’ nagelaten. Ik wist totaal niet wat hij bedoelde dus downloadde ik mijn ingediende versie van de opdracht. En ja, ik had door verstrooidheid de opgave ingediend in plaats van de oplossing.

Op dat moment zat ik juist op de bus, maar toch vond ik de motivatie om mijn laptop uit te halen om toch nog het juiste bestand in te dienen. Hopende dat mijn docent hier rekening mee ging houden fietste ik naar huis.

Toen ik thuis kwam kreeg ik een melding op mijn smartphone met een reactie van de docent. In volle spanning opende ik de mail en las ik dat hij de punten heeft aangepast.

Wat ik hier uit heb geleerd is om altijd nog eens te controleren als je effectief de juiste versie hebt ingediend. Dit zal mij ook hopelijk geen 2e keer voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *