MCT

Media & Communcation Technology

MCT, ookwel beter bekend als NMCT is een informatica-gerelateerde richting die je kan studeren in de Howest te Kortrijk. Het is een richting die zich vooral richt op de toekomst. Je leert er vooral werken met verschillende IT devices zoals de bekend ‘Raspberry Pi’.

De eerste 3 semesters van deze richting zijn globaal. Daarna moet je één van de onderstaande 4 keuzetrajecten volgen.

Web app developer

Deze afstudeerrichting focust zich vooral op het visueel voorstellen van zaken. Je leert er ook de front-end en de back-end van een applicatie bouwen. Je gaat er aan de slag met HTML, CSS, javascript,.. Meer informatie vind je op deze site.

Smart Tech & AI

Hier leer je vooral sensordata verzamelen en met elkaar connecteren. Bij het afstuderen van deze richting kan je voorspellingen visueel weergeven in slimme applicaties. Je leert sensoren programmeren en connecteren met Python en Lora. Meer informatie vind je op deze site

AI Engineer

Ben je geïnteresseerd in back-ends & API’s om de kracht van AI om te zetten in een innovatieve oplossing? Dan is deze richting gemaakt voor jou. Je leert er AI software ontwikkelen met behulp van eenvoudige regressies tot complexe deep learning en/of state of the art reinforcement learning modellen. Meer informatie vind je op deze site.

Infrastructure Engineer

De laatst maar niet minst belangrijke afstudeerrichting is Infrastructure Engineer. In deze afstudeerrichting leer je een bedrijfsnetwerk opbouwen, onderhouden en configureren. Je leert ook uw netwerk goed beveiligen om hackers te bestrijden en jouw netwerk te beschermen. Meer informatie vind je op deze site.

Mijn keuze

Zelf spreekt mij het afstudeertraject Smart Tech & AI het meeste aan. Ik vind dat deze richting het best bij mij past omdat ik graag met sensoren en actuatoren werk. Het is leuk om te zien wanneer je iets programmeert dat het effectief werkt en dit heb je bijna altijd bij deze richting. Daarom zou ik deze afstudeerrichting kiezen.